Stålnert Kommunikation

Stålnert Kommunikation

Stålnert Kommunikation erbjuder rådgivning inom i stort sett hela kommunikationsområdet. Med gedigen erfarenhet från stora internationella bolag och många år i medievärlden har jag en unik kompetens.

 

Verksamhet:

  • Moderator
  • Mediestöd
  • Krishantering
  • Personlig Rådgivning
  • Föreläsningar

 

Bakgrund

 

Under åren 2005 – 2013 har jag varit vice VD och ingått i koncernledningen i två stora börsnoterade bolag; flyg- och försvarsföretaget Saab AB och stålföretaget SSAB. Mitt ansvarsområde ha varit kommunikation, men i en ledningsgrupp är alla självklart delaktiga i samtliga företagets beslut.

 

De flesta företag befinner sig i ständig förändring. Där spelar kommunikationen en avgörande roll, både internt och externt, för att nå de strategiska målen. Det kan handla om att förankra och genomföra företagsförvärv, omorganisationer eller neddragningar och avveckling av verksamhet.

 

Innan jag gick till näringslivet var jag chef för Aktuellt-redaktionen på Sveriges Television. Att leda en nyhetsredaktion ställer stora krav på gott omdöme. Det handlar om att korrekt och trovärdigt beskriva händelser och ge bakgrund, men också att granska och ge nya infallsvinklar.

 

Stora oväntade nyhetshändelser ställer samma krav på ”krisberedskap” på en redaktion som på vilken annan organisation som helst. Själv har jag bland annat ansvarat för Aktuellts bevakning av attackerna mot World Trade Center i New York, tsunamin i Sydostasien, Irak-kriget och mordet på utrikesminister Anna Lindh.

 

Som utrikeskorrespondent har jag bevakat många europeiska president- och parlamentsval, toppmöten och politiska och ekonomiska kriser. Jag har lett stora direktsända debattprogram om bland annat skatter och ekonomisk politik och om europa-frågor. Och jag har under två olika riksdagsval lett de direktsända partiledarintervjuerna. Som programledare skaffade jag mig mångårig erfarenhet av direktsändningar och direktsända intervjuer.

 

Innan jag började på tv var jag under flera år verksam på Veckans Affärer och Svenska Dagbladets näringslivsredaktioner. Eftersom mitt fokus under alla år varit näringsliv, ekonomi och politik har jag förstås ett mycket omfattande kontaktnät i näringslivet, i organisationsvärlden, inom politiken och media.

 

Styrelseuppdrag

 

Några klipp